Hvad betyder et quicklån?

Et quicklån går også under flere navne såsom hurtiglån, minilån, mikrolån, kviklån, sms-lån og så videre. Dette lån er en nem og hurtig låneform, hvor du kan låne penge uden at stille sikkerhed for lånet. Typisk har et quicklån en kortere løbetid, det vil sige, at lånet skal tilbagebetales indenfor en kort periode. Dette giver dog et bedre overblik over, hvor meget lånet reelt kommer til at koste dig.

Et quicklån kan derfor være behjælpeligt, hvis man står akut og skal bruge penge hurtigt. Dette er grundet, at hvis man eksempelvis skulle i banken og tage et banklån, vil det blive en længere proces med papirarbejde og godkendelser. Derudover vil man blive udspurgt i banken ind til, hvad formålet med lånet. Denne længere proces kan virke unødvendigt, hvis man blot skal bruge en mindre pengesum til at kunne betale nogle regninger eller akutte problematikker. Denne proces kan derfor undgås med et quicklån.

Der er dog blevet lavet en lovændring pr. 1. januar 2017 om, at der skal være en betænkningspause på 48 timer før lånet kan udbetales. Dette er blevet indført for at undgå impulskøb. Der har generelt været dårlig omtale af quicklånet. Dette er grundet, at nogle forbrugere har benyttet sig af quicklånene uden at kunne tilbagebetale pengene indenfor løbetiden. Og dette kan gå hen og blive en dyr fornøjelse. Derfor anbefaler Let Lån, at man naturligvis tager et quicklån og ander lån for den sags skyld med omtanke.

På trods af lovændringen er quicklånet, stadig den nemmeste og hurtigste lånemetode.