Hvad betyder sms-lån?

Et sms-lån bliver også kaldt quicklån, kviklån, mikrolån, minilån og så videre. Dette er en lånemetode, hvor du nemt og hurtigt kan låne penge uden at stille sikkerhed for lånet og uden at blive adspurgt om formålet med lånet.

Navnet kommer fra at man førhen kunne ansøge om lånet over SMS. Dette er dog ikke muligt længere, da låneudbyderne ikke benytter sig af denne metode længere. Selve låneformen bliver dog stadig benyttet, og bliver flere steder stadig omtalt som et SMS-lån.

Låneformen er altså denne nemme metode, da du ikke skal angive formålet med lånet, ligesom man skal ved et banklån. Og det er en hurtig metode, da lånet kan blive udbetalt efter 48 timer.

Et SMS-lån er også karakteriseret med en kortere løbetid. Det vil altså sige, at lånet skal tilbagebetales indenfor en forholdsvis kort periode. Dette giver også nemt et overbliv over, hvad lånet alt i alt kommer til at koste dig.

Grunden til, at et SMS-lån "først" kan udbetales 48 timer efter lånet er godkendt, er at der pr. 1. januar 2017 er blevet lavet en lovændring om, at der ved denne låneform skal være en betænkningspause på 48 timer. I denne betænkningspause har man altså mulighed for at fortryde sit lån. Denne lovændring er blevet indført for at undgå impulskøb. SMS-lånet er dog stadigvæk den hurtigste låneform.