Hvordan kommer man ud af RKI?

Den eneste måde at komme ud af RKI på er at betale sin gæld. Du vil blive slettet fra RKI når du har indfriet den gæld hos den låneudbyder der meldte dig til RKI. Det er vigtigt at du får en kvittering på at du har betalt din gæld og beder låneudbyderen om at slette dig fra RKI, da det er deres ansvar.

Står du i RKI?

Du vil altid blive informeret af enten RKI eller Debitor Registret når du står registreret som dårlig betaler. Du kan godt være registreret begge steder.

Se om du ståri RKI. Du skal bruge dit NemID.

Tjek om står registereret i Debitor Registret

Sådan ender du i RKI

Betaler du ikke dine regninger, risikerer du at havne i RKI, men der er klare regler for, hvor mange rykkere du skal have modtaget, før du bliver registreret som dårlig betaler.

Rykkere skal være skriftlige, og du skal minimum have  modtaget 3 rykkere , før du må meldes til RKI. De første 2 rykkere må ikke varsle om RKI, og de skal sendes med minimum 10 dages mellemrum. Den tredje rykker skal advare om indberetning til RKI registret, før de må indberette dig.

Skylder du penge til det offentlige skal beløbet være på mindst 7.500 kroner, før de kan indberette dig som dårlig betaler.

Læs mere om hvordan du kommer ud af RKI her