Konsekvenserne ved at låne penge

Råd 1 – Det er ikke gratis at låne penge

Det er noget vi alle ved, men som nogle ofte vælger at ignorere når de optager et lån – Det koster penge. 

Helt lav praktisk betyder det at hvis du låner f.eks. 10.000 kr. igennem et ferielån ender den med at koste dig 12.000 kr. grundet de ekstra låneomkostningerne. Det betyder altså du har betalt mere for ferien end den reelt set koster. Er det pengene værd? Det er op til dig at afgøre, men vigtigt at man ikke glemmer at det ikke er gratis at låne penge.

Råd 2 – Der er konsekvenser når du ikke kan betale tilbage

Der er forskellige betingelser på lån, men du kan være garanteret at der er økonomiske konsekvenser for dig, hvis du ender med ikke at kunne tilbagebetale dit lån. 

Der er derfor ekstremt vigtigt at du har lagt et budget og en plan for hvordan du vil tilbagebetale lånet – også hvis lånet løber over flere år. Det betyder at du skal sætte et beløb af hver måned og gerne skrive det ned i et dokument, så du ved at du har en solid plan du kan følge og sikre dig at du får tilbagebetalt lånet til tiden.

Råd 3 – Undgå den onde spiral

Nogel kan blive fristet til at optage endnu mere gæld for at kunne indfri gammel gæld, men det fører til en ond spiral der i sidste ende ikke kommer dig til gode. Det er aldrig billigere at optage mere gæld for at kunne indfri anden gæld. Du ender i en situation der er svær at komme ud af, som kan foresage utroligt dårlige økonomiske problemer.

Hvad kan du gøre?

For at komme ud af en dårlig økonomi og få en sund økonomi igen er det vigtigt at du anerkender situationen og bevæger dig imod en løsning. Vi har flere gode råd her på siden men vil anbefale dig at bruge Forbrugerrådet Tænk og få styr på din gæld igennem deres gennemgående guides.